Register  |   |   |  Calendar  |  Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
NaStYPyRo

VW Enthusiast
Registered:
Posts: 12
Reply with quote  #1 
I cannot seem to get my engine to idle with anything I do, but I can keep it on with reving the throttle constantly. But after I let the engine die, only both the right side pipes are blistering hot where the left two muffler pipes are luke warm??? But the engine sounds normal just not ideling. Has anyone had this happen to them? thx
__________________
'75 VW Beetle Type I 1776cc
'73 VW Superbeetle Baja Type I 1600cc {Auto Stick}
'68 VW Beetle Type III 1600cc
0
kafertoys

VW Ace
Registered:
Posts: 115
Reply with quote  #2 

I would start by adjusting your valves and replacing your plugs.  Your not firing on all four cylinders is why your not idling.


__________________
saving as many as I can
0
NaStYPyRo

VW Enthusiast
Registered:
Posts: 12
Reply with quote  #3 
Thanks!, im going to try that asap and see what happens.
__________________
'75 VW Beetle Type I 1776cc
'73 VW Superbeetle Baja Type I 1600cc {Auto Stick}
'68 VW Beetle Type III 1600cc
0
68autobug

VW Guru
Registered:
Posts: 1,907
Reply with quote  #4 
Quote:
Originally Posted by NaStYPyRo
Thanks!, im going to try that asap and see what happens.


Best of luck..

LEE

__________________
68AutoBug - helping keep air cooled Volkswagens alive in Australia & around the World -

http://community.webshots.com/user/vw68autobug
-
0
68autobug

VW Guru
Registered:
Posts: 1,907
Reply with quote  #5 
also check Your distributor cap - and spark plug leads...
and spark plug lead connectors...

cheers

LEE


__________________
68AutoBug - helping keep air cooled Volkswagens alive in Australia & around the World -

http://community.webshots.com/user/vw68autobug
-
0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation: